Onderstaand reglement is op de Whizzkids '97 prijsvraag van toepassing. Door deelname aan de prijsvraag gaat de deelnemer akkoord met de inhoud van dit reglement.

  1. Deelname aan de prijsvraag staat in beginsel open voor iedereen. Uitgesloten van deelname zijn echter diegenen die, al dan niet in vast dienstverband, werkzaam zijn voor CMG, de TU Eindhoven of het dagblad De Telegraaf. Voorts zijn uitgesloten van deelname: leerlingen van klassen uit het middelbaar onderwijs die meedingen naar de extra prijs voor de beste schoolklas (zie onder 13 van dit reglement) en individuele teamleden die in teamverband meedingen naar een prijs (zie onder 4 van dit reglement).
  2. Oplossingen dienen schriftelijk (op papier) en per post, of met het formulier op deze site per e-mail, ingezonden te worden. Inzendingen dienen uiterlijk 21 oktober 1997 in het bezit te zijn van Lubbers en Dijk Notarissen, Postbus 53040, 1007 RA Amsterdam, onder vermelding van 'Whizzkids '97 prijsvraag'.
  3. Iedere inzending dient voorzien te zijn van volledige naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer van de inzender en, bij inzending door een scholier, klas of student, de naam van de (middelbare) school of faculteit en - eventueel - de klas.
  4. Het is, naast de categorie 'beste schoolklas' (zie onder 13 van dit reglement), toegestaan een oplossing in te sturen welke het resultaat is van gezamenlijke inspanning. Een dergelijke inzending dingt mee naar één prijs en dient voorzien te zijn van volledige namen, adressen, woonplaatsen en telefoonnummers van de individuele teamleden.
  5. Ingeval de deelnemer werkzaam is op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de wiskunde en informatica, dient dit bij de inzending te worden opgegeven onder vermelding van de naam van de onderzoeksinstelling. Deze deelnemer kan alleen meedingen naar een prijs in de aparte categorie voor professionals (zie onder 13 van dit reglement).
  6. In de oplossing dient voor iedere ouder aangegeven te worden in welke volgorde hij of zij met de leraren spreekt en op welk tijdstip ieder gesprek begint. Voorts dient het tijdstip waarop de ouderavond eindigt te worden vermeld.
  7. Winnaar is degene met de kortste tijdsduur van de ouderavond. In geval van oplossingen met gelijke waarde, geeft de (door de jury te berekenen) gemiddelde tijd die de ouders op de school doorbrengen de doorslag. De tijd die een ouder op de school doorbrengt loopt van het begin van het eerste gesprek tot het eind van het laatste gesprek.
  8. CMG behoudt zich het recht voor van een deelnemer te verlangen dat deze aantoont dat de bij de inzending vermelde gegevens als bedoeld onder 3, 4 en 5 juist en volledig zijn. Indien dit niet het geval is kan diskwalificatie van de inzending volgen.
  9. Voor de inzending kan gebruik gemaakt worden van het wedstrijdformulier. Dit is echter niet verplicht.
  10. Van iedere deelnemer wordt ten hoogste één inzending door de jury in behandeling genomen.
  11. Inzendingen die ná 21 oktober 1997 ontvangen zijn en onvolledige of incorrecte inzendingen (dat wil zeggen inzendingen met onvolledige of onjuiste volgordes en/of onjuist berekende tijdstippen) worden van verdere deelname uitgesloten.
  12. De jury bestaat uit prof. dr. J. K. Lenstra, hoogleraar wiskunde, en prof. dr. E. H. L. Aarts, hoogleraar informatica, beiden verbonden aan de TU Eindhoven.
  13. De hoofdprijs in de algemene categorie bedraagt f 5.000,-, de tweede prijs f 4.000,-, de derde prijs f 3.000,-, de vierde prijs f 2.000,- en de vijfde tot en met tiende prijs f 1.000,-. Voor leerlingen van klassen uit het middelbaar onderwijs zijn er twee extra prijzen van f 5.000,- voor de beste scholier en de beste schoolklas. Voor de beste student aan HBO of universitair onderwijs is er óók nog een extra prijs van f 5.000,-. Voor professionals, dat wil zeggen personen werkzaam op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de wiskunde en informatica, is er een aparte categorie. Voor deze categorie zijn de prijzen respectievelijk f 5.000,-, f 2.500,- en f 1.000,-. CMG neemt de over de prijzen verschuldigde kansspelbelasting (25%) voor haar rekening.
  14. De jury is bevoegd een extra categorie aan de onder 13 genoemde categorieën toe te voegen.
  15. Door het inzenden van een oplossing gaat de deelnemer ermee akkoord dat zijn/haar naam en woonplaats in De Telegraaf worden vermeld, indien de deelnemer behoort tot de prijswinnaars.
  16. Deelnemers die niet in de prijzen vallen, worden hieromtrent schriftelijk geïnformeerd.
  17. Deelnemers die wel in aanmerking komen voor een prijs, ontvangen hiervan schriftelijk bericht. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 november 1997.
  18. Over de uitslag van de prijsvraag is geen correspondentie mogelijk.
  19. Nadere informatie over de prijsvraag 'Whizzkids '97 prijsvraag' kan worden opgevraagd bij CMG Nederland B.V., afdeling Communicatie, Postbus 159, 1180 AD Amstelveen.
  20. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de jury.