MagnaView ontwikkelt hoogwaardige visualizatiemethoden, waarmee verschillende soorten informatie op een generieke manier gerepresenteerd kunnen worden. De visualizaties worden geimplementeerd in een Windows applicatie, waarmee ook web content gegenereerd kan worden. MagnaView zoekt enthousiaste studenten die graag nieuwe software ontwikkelen op het gebied van visualizatie, computer graphics, user interfaces, informatie systemen en web omgevingen. Naast complexe algorithmes vormen user interfaces een belangrijke component, dwz alleen technische oplossingen zijn niet voldoende, het moet ook makkelijk in gebruik zijn.

Hieronder staan enkele mogelijke opdrachten. Naast deze opdachten zijn andere (eigen) ideeen ook zeker bespreekbaar.

Opdracht 1: Advanced Layout Algorithms
Het squarified layout algorithme ontwikkeld door de TU/e is een begrip geworden in de visualizatie wereld en wordt veelvuldig toegepast. Bij MagnaView gebruiken we mixed treemaps die de beste eigenschappen van zowel het originele slice-and-dice als het squarified treemap algorithme combineren. Maar ook deze layouts hebben nog steeds hun beperkingen. Hoewel ze space-filling zijn en uniforme dichtheid garanderen garanderen ze geen vorm, dwz er komen niet alleen vierkante nodes uit het squarified algorithme. Dit is ook niet altijd mogelijk als space-fillingness een eis is; denk aan het geval dat 3 vierkanten in een grotere vierkant geplaatst moeten worden. De opdracht behelst het onderzoeken van nieuwe heuristische layout algorithmen die aantrekkelijke resultaten opleveren en toch razendsnel blijven.

Opdracht 2: Interactive Webbased Visualization
AJAX is hip, maar is het ook daadwerkelijk bruikbaar om interactieve webbased applicaties mee te maken? Allerlei selectie en query mogelijkheden die we vanzelfsprekend vinden in een applicatie blijken in een webbased omgeving vaak moeilijk. MagnaView levert state-of-the-art webbased visualizatietoepassingen. Bij deze toepassingen komen vaak interactieve elementen terug die toepassingsafhankelijk zijn. De opdracht behelst het maken van een framework waarmee snel aantrekkelijke webpagina's gemaakt kunnen worden. De hiervoor te gebruiken techniek kan in overleg gekozen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan Ruby-on-Rails.

Opdracht 3: Web 2.0: Collaborative Visualization
Web 2.0 stelt dat applicaties in toenemende mate via het web beschikbaar zullen zijn, en dat gebruikers daarmee ook in staat zullen zijn om tegelijkertijd met een web-based applicatie aan hetzelfde bestand te werken. MagnaView ontwikkelt applicaties voor het visualiseren van informatie, en wil graag weten of samenwerken via internet feasible en nuttig is voor MagnaView. Gedacht wordt daarbij aan de diverse use cases. Een is bijv. de situatie waarbij gebruikers vanaf verschillende locaties samenwerken aan het ontwikkelen van visualisatie op een databestand, en een waarbij een beheerder of een trainer van MagnaView gebruikers op afstand ondersteunt bij het ontwikkelen van visualisaties. De opdracht omvat het ontwikkelen van een web-based versie van MagnaView waarin dit mogelijk is.