Moslimgevaar

Er dreigt groot gevaar in Nederland. Moslimgevaar.

Een voorbeeld zagen we recentelijk. Met grof geweld viel de politie woningen en belwinkels binnen (deuren ingetrapt, plafond vernield) en arresteerde twaalf Somaliers. Dat was vrijdagavond (2010-12-24), ja, kerstavond, maar dat vieren moslims toch niet. Binnen 24 uur werden er vijf weer vrijgelaten, de dagen daarna nog zes, en donderdag de laatste.

Geert Wilders, onze nationale verdediger tegen het moslimgevaar, twitterde als reactie op Beatrix' kersttoespraak:

De twaalf opgepakte Somalische terreurverdachten zochten volgens mij in Nederland niet direct naar wat ons verbindt en delen onze waarden vast ook niet.

De Volkskrant schrijft:

De Nationale Recherche heeft invallen gedaan in belwinkels en in vier woningen in Rotterdam en in twee motelkamers in Gilze-Rijen. Daarbij zijn geen wapens of explosieven aangetroffen.
De broer van een van de eigenaars, de 36-jarige Nuur, was zaterdag in een belwinkel aanwezig en stond de media te woord. Hij zei dat in zijn huis in Rotterdam-Zuid een inval had plaatsgevonden waarbij drie mannen zijn opgepakt, onder wie een Deen van Somalische afkomst die op bezoek was vanwege de feestdagen.
Het OM liet zaterdag weten dat pas maandag bekend wordt wat er met de gearresteerde mannen zal gebeuren. Voor de mannen gelden beperkingen. Dat wil zeggen dat onder anderen hun advocaten geen mededelingen over de zaak mogen doen. Vk, 2010-12-25

Bakker

Edwin Bakker, hoogleraar contraterrorisme in Leiden, meent dat er terecht is opgetreden:
Bakker vermoedt dat de dreiging opeens in beeld is gekomen, bijvoorbeeld vanuit het buitenland, maar dat er weinig informatie voorhanden was.
Mogelijk heeft de enige persoon die nu nog vastzit familiebanden met een terroristisch netwerk in Somalië en wordt dat nu nog onderzocht, denkt Bakker. Hij vermoedt wel dat ook deze persoon op korte termijn vrijgelaten zal worden. ‘De kans is vrijwel nihil dat hij iets met geplande aanslagen te maken heeft.’
Het is grappig dat Bakker uit deze volkomen terechte observaties (weinig informatie, kans op een relatie met mogelijk geplande aanslagen vrijwel nihil) toch de conclusie trekt dat de actie terecht was. Eerst slaan en dan pas vragen stellen, dat is de goede volgorde.
’Ik ben heel benieuwd of ze nog gaan uitleggen waarom deze mensen zijn opgepakt en wat de dreiging was. Dat zouden ze echt moeten doen om begrip te krijgen. Als dit soort dingen vaker gebeuren, krijg je dat mensen cynisch worden en dat is niet goed.’ Elsevier, 2010-12-28

Dreiging

Is het makkelijk om een zelfmoordaanslag te plegen, een met veel doden en gewonden? Ik weet niet, je zou bijvoorbeeld een vrachtauto kunnen huren en op een tweebaansweg die autobus met vijftig passagiers die met 70 km/u op je afkomt schuin van voren rammen. Of ...

Waarom gebeuren zulke dingen niet? Omdat het aantal mensen in Nederland die zulke aanslagen willen plegen zeer klein is, bijvoorbeeld gelijk aan nul.

Nu dat aantal kandidaat terroristen zo klein is, is het vrijwel zeker dat elke politieactie achteraf een vergissing blijkt.

Sommigen denken dat je toch moet optreden `voor het onwaarschijnlijke geval dat'. Dat zou zo zijn als dat optreden geen kosten met zich meebracht. Maar het tegendeel is het geval. Onze maatschappij betaalt een hoge prijs voor dit overheidsgeweld.

Overheidsgeweld

Na `9/11' werd Nederland overspoeld met waarschuwingen tegen het moslimgeweld. Het begon met een zogenaamde geplande aanslag tegen tunnels in Amsterdam en Rotterdam (2001-09-27).
RIJSWIJK (ANP) - De politie en het leger zijn donderdagmorgen ingezet wegens de dreiging van bomaanslagen in drukke verkeerstunnels. Het ging om de Coen- en Zeeburgertunnel in Amsterdam en de Botlek- en de Beneluxtunnel in Rotterdam. Voor zover bekend zijn tot dusver geen explosieven in een van de tunnels aangetroffen. Rond elf uur waren alle veiligheidsmaatregelen weer opgeheven.
Bij beide tunnels in Rotterdam waren gewapende leden van arrestatieteams aanwezig. Aan de noordkant van de Botlektunnel stonden er ongeveer twaalf, gekleed in het zwart en gewapend met machinegeweren. Ook droegen ze een bivakmuts. Ze traden streng op tegen personen die hun aanwijzingen niet opvolgden.

Een belachelijke reactie. Als die aanslag op 2001-09-27 mogelijk was, dan ook op willekeurig welke andere dag. Er was verkeerschaos en grote publiciteit. "De terroristen die de twin towers hebben vernield willen hier ook grote aanslagen plegen". "Ze gunnen ons onze vrijheid en democratie niet".

Vreemde teksten, rare propaganda. Aanslagen worden door kleine groepjes gepleegd, het is geen oorlog tegen Duitsland of Rusland of China of zo. Een klein groepje heeft de middelen niet om wereldwijd actief te zijn.

En wat die motivatie betreft, het is tamelijk duidelijk wat zekere Arabieren tegen de Verenigde Staten hebben. De USA steunt het corrupte regime in het Heilige Land (Saoedi-Arabië) en steunt Israel in de onderdrukking van de Palestijnen. Overigens was het stellen van de vraag "why?" taboe in de USA na 9/11.

Waar komt zulke rare propaganda vandaan? Ik heb geen idee, maar het kwam de USA goed uit de westerse wereld warm te maken voor hun "War on Terror".

Overheidsgeweld (2)

Korte tijd later hing het hele land vol met affiches. Ziet u iets verdachts? Bel direct 112. Er werd gewaarschuwd voor verdachte pakjes. Een collectieve hysterie. Velen hebben uren moeten wachten totdat treinen of stations weer vrijgegeven werden door politie.

Weer kan men zich afvragen wie er bedacht heeft dat het Nederlandse volk gewaarschuwd moest worden te letten op alles wat verdacht is.

Of dat de bewuste bedoeling van de Nederlandse overheid (of anderen) geweest is of niet, binnen enkele jaren was er in Nederland een duidelijk verband aangebracht tussen "terrorist" en "arabier" of "moslim".

Nu telt Nederland een groot aantal burgers met moslimachtergrond en deze hebben het niet makkelijk. Plotseling blijkt dat "moslimgevaar" niet "gevaar van moslims" maar "gevaar voor moslims" betekent. Mensen met een Noordafrikaanse achtergrond worden met argwaan bekeken en hebben het moeilijker bij het vinden van een baan. Een tweedeling ontstaat in de maatschappij waar deze eerst niet bestond. Uit trots gaan veel moslimmeisjes hoofddoekjes of zelfs burka dragen. De Nederlandse samenleving valt aan: mag je een hoofddoekje dragen in overheidsdienst? een burka op straat? Wetten worden aangenomen. Inburgering "worden zoals wij" wordt verplicht gesteld.

Regelmatig moet het inzicht dat moslims gevaarlijk zijn ververst worden, en grote acties met veel publiciteit zorgen daarvoor. Geert Wilders is er altijd bij om het gevaar te benadrukken. Als dan later blijkt dat er niets aan de hand was, is toch de indruk blijven hangen - "ja, deze keer niet, maar ...".